Dagindeling

Een dag bij Boef en Snoes

Met kinderen is geen dag hetzelfde maar een vast ritme is fijn. Ze weten waar ze aan toe zijn en dat geeft ze een veilig en vertrouwd gevoel. Natuurlijk hebben de allerkleinsten hun eigen eet/slaap ritme. 

Dagindeling globaal

Tussen 08.00-09.00 uur binnenkomst kinderen en overdracht met de ouders.
We zwaaien samen papa/mama gedag. 

Rond 10.00 uur eten we lekker vers fruit. Als er geen baby’s slapen zoeken we hierna de frisse buitenlucht op. Met mooi weer spelen we in de ruime achtertuin of doen we een leuke buiten activiteit. 

We gaan graag op avontuur, wandelen naar het park of naar één van de vele speeltuintjes. Soms fietsen we gezellig naar de kinderboerderij of naar het hertenkamp in het bos. Bij minder mooi weer spelen we knus binnen, ook gezellig.

Rond 12.00 uur ruimen we samen al het speelgoed op en gaan we aan tafel voor de lunch. Met mooi weer eten we gezellig in de tuin. Na de lunch weer handjes en snoetjes poetsen en lekker slapen. 

Als de kinderen in bed liggen ruim ik de lunch op en schrijf ik schriftjes. De oudere kinderen die niet meer slapen mogen dan zelf/samen iets gaan doen: knutselen, vrij spelen, een spelletje of spelen in de tuin. 

Rond 15.00 uur is het tijd voor een lekker tussendoortje. We lezen een verhaaltje en zingen liedjes. Een gezellig moment. We gaan hierna graag weer buiten spelen. 

Vanaf 17.00 uur is het vrij spelen en wachten op de papa’s en mama’s, een moment om de dag door te nemen. 

De kinderen krijgen een dikke knuffel en dan is de dag bij Boef en Snoes voorbij..

In verband met de pricacy van de kinderen plaats ik geén foto’s op social media. Wel stuur ik ouders foto’s van hun kind via een persoonlijke app. Altijd leuk!