Tarieven

Informatie nieuwe uurtarieven

Bij deze wil ik u graag informeren over de wijziging van de uurtarieven in de kinderopvang. Per 01 januari 2024 gelden er nieuwe maximum uurtarieven voor de dagopvang, buitenschoolse opvang en gastouderopvang.

Extra verhoging in 2024

Ouders krijgen een hogere vergoeding via de kinderopvangtoeslag. De maximum uurtarieven worden vanaf 2024 voor alle kinderopvang soorten tot 2,95% boven het huidige gemiddelde tarief verhoogd.

Kinderopvangtoeslag 2024

Hoeveel kinderopvangtoeslag u krijgt, hangt af van de hoogte van uw inkomen, het aantal kinderen en de soort opvang. U kunt per kind in 2024 voor maximaal 230 uur per maand kinderopvangtoeslag krijgen. Er geldt ook een maximum uurtarief.

Maximum uurtarief

Betaalt u bij de opvang meer dan het maximum uurtarief? Dan krijgt u voor de kosten boven het maximum uurtarief geén kinderopvangtoeslag. Betaalt u bij de opvang minder dan het maximum uurtarief? Dan krijgt u over dat goedkopere uurtarief wél kinderopvangtoeslag. Wat het maximum is, hangt af van het soort opvang.


De maximaal te vergoeden uurtarieven

Maximum uur prijs     2023    2024
Dagopvang   € 8,97  €10,25
Gastouderopvang   € 6,73  € 7,53
BSO   € 7,72  € 9,12


Uurtarief Boef & Snoes 

Het tarief bij Boef & Snoes is € 6,73 per uur, per kind. (de nieuwe tarieven voor 2024, ook voor Dot, volgen eind dec).

Dit tarief is inclusief:
• Verse gezonde maaltijden.
• Knutselmateriaal en activiteiten.

Exclusief:
• Flesvoeding en luiers i.v.m maten.

Gastouderbureau Dot

Boef en Snoes werkt samen met Gastouderbureau Dot, de voordeligste van Rotterdam! De bureaukosten bedragen € 27,50 per maand, ongeacht het aantal opvang uren of kinderen per gezin. Deze bureaukosten zijn net als het uurtarief op te geven bij de belastingdienst. Zo betaalt u zelf maar een klein deel van de opvangkosten, afhankelijk van uw inkomsten.

Via onderstaande toeslagen link kunt u de hoogte van de kinderopvangtoeslag berekenen.

Kindplaats

U reserveert bij Boef en Snoes een kindplaats voor een bepaald aantal uren/dagen per maand. U bent dan verzekerd van opvang op de dagen die zijn afgesproken. Er geldt een minimum afname van acht uur per dag en de opvang is wekelijks. Via een handig digitaal urenregistratie systeem worden de opvang uren maandelijks verwerkt.

Links

www.toeslagen.nl
www.dotgastouderbureau.nl