Tarieven

Informatie nieuwe uurtarieven

Bij deze wil ik u graag informeren over de wijzigingen van de maximum uurtarieven in de kinderopvang. Vanaf 01 jan 2024 gelden er nieuwe maximum uurtarieven voor de dagopvang, gastouderopvang en buitenschoolse opvang. 

Extra verhoging in 2024

Ouders krijgen een hogere vergoeding via de kinderopvangtoeslag. De maximum uurtarieven worden vanaf 2024 voor alle kinderopvang soorten tot 2,95% boven het huidige gemiddelde tarief verhoogd.

Kinderopvangtoeslag 2024

Hoeveel kinderopvangtoeslag u krijgt hangt af van de hoogte van uw inkomen, het aantal kinderen en de soort opvang. U kunt per kind in 2024 voor maximaal 230 uur per maand kinderopvangtoeslag krijgen. Er geldt een maximum uurtarief.

Maximum uurtarief

Betaalt u bij uw kinderopvang meer dan het maximum uurtarief? Dan krijgt u voor de kosten boven het maximum uurtarief geén kinderopvangtoeslag. Betaalt u bij uw kinderopvang minder dan het maximum uurtarief? Dan krijgt u over dat goedkopere uurtarief wél kinderopvangtoeslag. Wat het maximum te vergoeden uurtarief is hangt af van het soort kinderopvang.

De maximaal te vergoeden uurtarieven

Maximum uurtarief      2023    2024
Dagopvang   € 8,97  €10,25
Gastouderopvang   € 6,73  € 7,53
BSO   € 7,72  € 9,12

Uurtarief Boef en Snoes

Boef en Snoes rekent een uurtarief van
€ 7,24 per uur, per kind. 

Dit is inclusief:
• Verse gezonde maaltijden.
• Knutselmateriaal en activiteiten.

Exclusief:
• Flesvoeding en luiers i.v.m merk/maat.

Gastouderbureau Dot

Naast het uurtarief betaalt u maandelijkse bureaukosten aan het gastouderbureau. Boef en Snoes is aangesloten bij Gastouderbureau Dot, de voordeligste van Rotterdam! De bureaukosten bedragen
€ 29,50 per maand, ongeacht het aantal opvang uren of kinderen per gezin. Deze bureaukosten zijn, net als het uurtarief, op te geven bij de belastingdienst.

Als gastouder ben ik ingeschreven in het Landelijk Register Kinderopvang en hierdoor ontvangt u kinderopvangtoeslag. Zo betaalt u zelf een kleiner deel van de opvangkosten afhankelijk van uw inkomsten. Via de toeslagen link kunt u de hoogte van de kinderopvangtoeslag berekenen.

www.toeslagen.nl
www.dotgastouderbureau.nl

Urenregistratie

Bij Boef en Snoes worden de uren vastgelegd in een contract. Dit betekent dat er vaste dagen en uren afgesproken worden. Er geldt een minimum afname van 8 uur per dag en de opvang is wekelijks.

Via een handig digitaal urenregistratie systeem worden de uren elke 19e van de maand verwerkt. Meer informatie hierover ontvangt u voor aanvang van de opvang.